Viktnedgång förklarat på 60 sekunder

Författare Jiri Kaloc

Precis som många andra som är intresserade av viktnedgång har du förmodligen läst en miljon artiklar i ämnet. Vissa av dem var kanske mer relevanta än andra men det verkar som att en ny diet uppstår precis när du har hoppat på den senaste. Låt oss få ett slut på detta. Spana in vår video för att lära dig några grundläggande principer och där du inte behöver oroa dig för de små detaljerna.

Nu när du har koll på grunderna, låt oss fokusera på huvudpunkterna

Undvik att överäta

Det bästa du kan göra för att tappa vikt och inte lägga på dig igen är att äta mindre. Men att räkna kalorier och att köra på ren vilja är inte hållbart, så vad borde du göra? Välj bra mat rika på proteiner, fibrer och vatten. Denna typen av mat är bäst för att hålla hungern borta och får dig att känna dig mätt längre. Genom att välja den här typen av mat varje dag kommer du automatiskt att äta mindre.

Undvik insulintoppar

Din kropp producerar insulin när det är en stor mängd socker i blodet och är det så kallade fettlagringshormonet som omvandlar överskottsenergin till kroppsfett. Så vilken typ mat producerar mycket insulin? Läsk, godis, pommes frites och vitt bröd, ja i stort sett all skräpmat. Denna typ av mat är sämre på att hålla dig mätt plus att de främjar fettlagring och blockerar fettförbränningen. Ta bort den ur din kost om du vill ha resultat som består.

Träna inte endast för att bränna fett

En timmeslång springtur på löpbandet bränner runt 350 kcal, det är en och en halv Snickersbar. Om du försöker springa ifrån en dålig diet kommer du aldrig bli snabb nog. Poängen med träning i syfte att gå ned i vikt är inte att bränna kalorier utan att förbättra dina hormoner. Träning ökar insulinkänsligheten vilket är nyckeln till att bibehålla en hälsosam vikt. Alltså, sporta för att det är roligt, inte för att svettas ut bullarna.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara