Precis som många andra som är intresserade av viktnedgång har du förmodligen läst en miljon artiklar i ämnet. Vissa av dem var kanske mer relevanta än andra men det verkar som att en ny diet uppstår precis när du har hoppat på den senaste. Låt oss få ett slut på detta. Spana in vår video för att lära dig några grundläggande principer och där du inte behöver oroa dig för de små detaljerna.

Nu när du har koll på grunderna, låt oss fokusera på huvudpunkterna

Undvik att överäta

Det bästa du kan göra för att tappa vikt och inte lägga på dig igen är att äta mindre. Men att räkna kalorier och att köra på ren vilja är inte hållbart, så vad borde du göra? Välj bra mat rika på proteiner, fibrer och vatten. Denna typen av mat är bäst för att hålla hungern borta och får dig att känna dig mätt längre. Genom att välja den här typen av mat varje dag kommer du automatiskt att äta mindre.

Undvik insulintoppar

Din kropp producerar insulin när det är en stor mängd socker i blodet och är det så kallade fettlagringshormonet som omvandlar överskottsenergin till kroppsfett. Så vilken typ mat producerar mycket insulin? Läsk, godis, pommes frites och vitt bröd, ja i stort sett all skräpmat. Denna typ av mat är sämre på att hålla dig mätt plus att de främjar fettlagring och blockerar fettförbränningen. Ta bort den ur din kost om du vill ha resultat som består.

Träna inte endast för att bränna fett

En timmeslång springtur på löpbandet bränner runt 350 kcal, det är en och en halv Snickersbar. Om du försöker springa ifrån en dålig diet kommer du aldrig bli snabb nog. Poängen med träning i syfte att gå ned i vikt är inte att bränna kalorier utan att förbättra dina hormoner. Träning ökar insulinkänsligheten vilket är nyckeln till att bibehålla en hälsosam vikt. Alltså, sporta för att det är roligt, inte för att svettas ut bullarna.

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

Den här webbplatsen använder cookies

Mer information om behandling av dina personuppgifter via cookies och mer information om dina rättigheter finns i Informationen om behandling av personuppgifter via cookies och annan webbteknik. Nedan kan du ge ditt samtycke till behandling av dina personuppgifter även för statistik och analys av användarbeteende

Är du den vi söker?

Nu letar vi efter nya 15 cyklister, tjejer och killar, till ŠKODA Cycling Team 2019. I teamet väntar redan 15 handplockade ambassadörer tillsammans med proffstränare, fysiologiska tester, utrustning i toppklass och en följebil bakom klungan. Allt för att du ska cykla som ett proffs nästa säsong och klara Vätternrundan på under 8 timmar. Och ha din roligaste cykelsäsong någonsin, förstås.

Välkommen med din ansökan! Fyll bara i dina uppgifter för att registrera dig, inom kort får du ett mejl med ytterligare instruktioner. Får du inget mejl så kontaktar du rekrytering@skodacyclingteam.se

Mer information om ŠKODA Cycling Team hittar du här!

Tack för din registrering, vi hör av oss inom kort!
Något gick fel. Kontakta oss på info@welovecycling.se.