Dette er grunnen til at man bare må like Tour de France

Av We Love Cycling

Det er snart duket for den 109. utgaven av Tour de France. Et sykkelritt som for mange forbindes med sommerferien og der mange nordmenn har vist hvor sterk Norge er som sykkelnasjon. I år er det ekstra spesielt når de første tre etappene kjøres i Danmark. 

Enten man er tilskuer, rytter eller TV-seer har Tour de France alltid vekket noen spesielle følelser i oss. Magiske TV-øyeblikk enten det er sportslig eller av den flotte naturen som Frankrike har å by på vekker en følelse i oss alle. Man føler rett og slett at man er en del av rittet uansett hvilken rolle man har.

Tour de France
© Profimedia

Det er først og fremst rytterne som er med på å skape et sirkus av et sykkelritt, men det er også alle de som ikke kommer så tydelig frem på TV som også skal få mye av æren. Hele arrangementet har et stort team som hver dag setter opp start-arenaen før rytterne kommer,  og pakker ned mål-arenaen når rytterne er i mål. Det er hundrevis av løypevakter som passer på sikkerheten for rytterne, 250 Škoda  biler som fungerer som servicebiler, og ikke minst Škoda bilen som rittdirektøren kjører rett bak hovedfeltet.

Alle byene som rittet passerer som er pyntet opp til fest, og alle de lokale innbyggerne som stiller opp for å skape den elektriske atmosfæren for rytterne. I tillegg er det alltid like spennende å se alle de fine kreasjonene som landsbyene lager på jorder langs løypen, og som helikopterbildene på TV ofte viser på hver etappe.

Didi Senft
Didi Senft, aka El Diablo, har fått en viktig plass i sirkuset. © Profimedia

Hvis du reiser ned for å se på Tour de France for første gang så er det ikke mulig å forberede seg på hva du kommer til å oppleve. Du kan ha sett alt av rittet på TV og lest fra personer som har opplevd rittet selv, men dette er ikke i nærheten av å illustrere hvor magisk det faktisk er i Frankrike disse tre ukene.

Vi gleder oss til årets utgave av Touren og vi er like spent som deg på hvem som kommer til å stå i den gule trøyen i Paris om tre uker!

Under er årets etapper: