Gull til Per Strand Hagenes i VM!

Av Norges Cykleforbund
Det ble en fantastisk lagseier til det norske Equinor juniorlandslaget i Belgia i dag. Gutta lå i tet store deler av rittet. Da det gjensto 30 km av det 121 km lange fellesstartrittet gikk det et brudd med flere franskmenn, som så sterke ut. Ola Sylling jobbet iherdig for å tette luken til tetgruppen, for å lette veien for Per Strand Hagenes de siste kilometrene. Hagenes tok et krafttak og kom opp til tetgruppen da det gjensto 10 km, og i siste bakken 5 km fra mål ga han det han hadde igjen, og det holdt helt til mål. For et lag!

Sølvvinner ble franske Romain Gregoire, 19 sekunder bak Hagenes. Hovedfeltet spurtet om bronseplassen, som gikk til Madis Mihkels fra Estland.

Vi gratulerer Morgendagens Helter og Equinor juniorlandslaget med det første VM-gullet på fellesstart for junior menn noensinne!

Laget besto av Per Strand Hagenes (Sandnes SK), Ola Sylling (Ringerike SK), Stian Edvardsen-Fredheim (Glåmdal SK), Trym Brennsæter (Glåmdal SK) og Sebastian Larsen (Ringerike SK).