Kan man 3D printe en sykkel?

Av Christopher Ashley

Ja, man kan 3D printe en sykkel eller hva man selv måtte ønske. Spørsmålet er hvor lenge en 3D printet sykkel vil vare. 

Gjør det selv

Har du vær på Instructables.com? Hvis ikke anbefales dette. På siden finner man mange spennende oppskrifter på alt mulig, som blant annet denne detaljerte instruksjonen for å 3D printe en karbon sykkelramme.  

Denne videoen viser Francis Cade forklaring fordelen med å bruke 3D printede deler der man til vanlig pleier å sveise rammen. Bruken av slike deler vil gjøre at man bruker langt mindre tid på å bygge en ramme, og de vil gjøre at kvaliteten på rammen blir bedre.

 

Forming av fremtiden 

MX3D Arc Bike II er et spennende 3D printet sykkelprosjekt. Sykkelen er utviklet av en studengjeng fra Nederland, og designet på sykkelen studentene lager utfordrer det mer tradisjonelle utseende på en sykkel.

Det er usikkert hvor konkurransedyktig og effektivt det vil være å spesialproduserte egne 3D printete sykler. Det som er sikkert er at dette er svært spennende, og en mulighet som har åpnet opp for å kunne spseialprodusere egne mindre sykkeldeler som tidligere var vanskelige å skaffe.