Detta är Škoda Cycling Team 2018 – nya rekryter från hela Sverige

Författare We Love Cycling

Över 2 100 cyklister ansökte om en plats till 2018 års Škoda Cycling Team. Konkurrensen var tuffare än någonsin och intresset rekordstort. Nu har 15 starka och motiverade motionärer handplockats – och tillsammans representerar de Škoda Cycling Team 2018.

 

– Uttagningen har varit en rolig men tuff utmaning , det finns så många starka individer och härliga personligheter bland ansökningarna som var och en skulle platsa i laget. Nu känner vi att vi har ett väldigt intressant och inspirerande lag med en geografisk spridning från norr till söder, säger teamansvarige Erik Leonsson.

Intresset för Škoda Cycling Team har vuxit rekordsnabbt. Sedan premiäråret 2014 har intresset ökat stort och i år ansökte fler än 2 100 personer till de 15 rekrytplatserna som tillsammans med lika många ambassadörer har som mål att tillsammans cykla runt Vätternrundan på mindre än åtta timmar.

Det 30 personer starka laget består förutom de nya rekryterna av 15 ambassadörer som bidrar med både cykelerfarenhet och motivation, bland annat triatleten Lisa Nordén och tidigare proffscyklisten Fredrik Kessiakoff.
– Det är fantastiskt inspirerande att se det stora intresset för Škoda Cycling Team och det genuina cykelintresset som finns i vårt land. Vi är oerhört glada över att se så många ansökningar, och även om konkurrensen är stentuff vill jag uppmana de som inte blev uttagna i år att söka igen till nästa år. Vi försöker varje år variera gruppens dynamik och personer som inte blev antagna i år kan mycket väl bli det nästa, säger Erik Gustafsson, press- och sponsoransvarig för Škoda Sverige.

2018 års Škoda Cycling Team består av cyklister från Umeå i norr, Öland i öster och Malmö i söder. I laget kombineras dessutom idrottsprestationer från absoluta toppklass i form av exempelvis Tomas Gustafson – skridskoåkare och trefaldig OS-guldmedaljör – med ett stort cykelintresse hos starka motionärer, bland annat från musikern Daniel Adams Ray.

Detta är Škoda Cycling Team 2018

Michael Ahlström, Alingsås
Linda Tufvesson, Bjärred
Nathalie Eklund, Hägersten
Tomas Gustafson, Uppsala
Klas Nordentjell, Stockholm
Carl-Johan Ekelund, Borgholm
Björn Becksmo, Hägersten
Jonas Odhner, Malmö
Ingrid Kjellström, Nacka
Kenny Paavolaa, Osby
Anna Karlsson, Romelanda
Payman Hazheer, Stockholm
Niklas Henriksson, Umeå
Daniel Adams Ray, Stockholm
Anna Beck, Kil

Närmast väntar nu en första teamträff för rekryterna där de får ta emot årets utrustning och genomgå tuffa fystester för att utefter sina förutsättningar utforma ett personligt träningsprogram tillsammans med proffstränaren Mattias Reck. Allt för att maximera prestationen inför årets Vätternrunda.

Lite intressanta siffror från rekryteringen: 

Ålder
– Medelålder: 39,7 år
– Yngst: 16 år
– Äldst: 69 år

Kön
– Antal kvinnor: 142 st (0,7%)
– Hur många procent av ansökande tjejer som kom med: 4%
– Hur många procent av ansökande killar som kom med: 1%

Geografi
– Nordligaste ansökan: Kiruna
– Sydligaste ansökan: Thalang, Phuket, Thailand
– Andra länder: Norge och Nederländerna.

Tröskelwatt
– Total tröskelwatt: 93547 W (438 st som har svarat)
– Medel: 213,5 W
– Högsta: 420 W

Träningstimmar per år
– Totalt antal träningstimmar: 183.073 h (954 st som har svarat)
– Medeltal träningstid: 191,9 h (av 954 st)
– Högsta angivna antal timmar: 2300 h (!)